torstai 19. huhtikuuta 2007

Da Vinci koodia









Da Vinci-koodi pitää sisällään sanoman, joka on kirjoitettu joko asia tiedostaen tai tiedostamatta. Kirja sisältää selvän sanoman juuri ajassamme eläville ihmisille. Da Vinci-koodi on romaani, joka on täynnä jännitystä, salaperäisiä symboleita, salaseuroja sekä kertoo salaisuudesta, jonka paljastumista vatikaani pelkää (näin kertoo kirjan takakansi). Ajatus vatikaanin salaliitosta sekä tarkoin varjellusta salaisuudesta saa tietenkin ihmisten mielenkiinnon heräämään. Kaikenlaiset teoriat ja pohdiskelut salaliittoteorioista taatusti vetävät puoleensa lukijoita, uskon Dan Brownin tiedostaneen tämän kirjoittaessaan kirjaansa. Näyttää myös siltä, että Dan Brown uskoo itse siihen mistä kirjoittaa kirjassaan.

Kirjan sanoma on Magdalan Maria ja pyhä naiseus. Samoin kirja kertoo lukijalleen, että Raamatun antama kuva Jeesuksesta on väärä. Brownin kirjan mukaan Jeesus oli naimisissa Magdalan Marian kanssa, joille syntyi lapsi, joka on historian suurin salaisuus, jota vatikaani kaikella vaikutusvallallaan koittaa varjella ettei tämä salaisuus vuotaisi julkisuuteen ja tuhoaisi katolisen kirkon perustuksia. Kirjassa myös jäljitetään Jeesuksen ja Marian ("kuninkaallisen veren") omaavia jälkeläisiä. Kirjan sivuilla etsitään myös kuumeisesti Graalia. Nyt on hyvä siirtyä katsomaan mitä Raamattu osoittaa asiasta ja millä perustuksella Dan Brownin esiin tuomat asiat seisovat.

Kun luin Dan Brownin kirjoittaman kirjan Da Vinci-koodi sekä katsoin Ron Howardin ohjaaman elokuvan Da Vinci-koodi, niin päätin tehdä kirjasta oman tutkimustyön, jonka tulokset julkaisen tässä: http://koti.phnet.fi/petripaavola/DaVincikoodinsanoma.html

Ei kommentteja: